kunstZ BLOG

Een gesprek met Gloria Biney

Hoe ben jij bij kunstZ terechtgekomen?

In 2013 leerde ik kunstZ kennen via het jongerenproject rond film 'Stad in Beeld'. Een vriend van me deed hier aan mee en betrok me bij het project . Daarna schreef ik me in voor de kunstZacademie. Ondertussen is het mijn 4de jaar hier.

Vat kunstZ samen in 1 woord

Life-changing. kunstZ heeft letterlijk mijn leven veranderd. Bijna al mijn vrienden ken ik van hier, het voelt aan als mijn familie, een 2de thuis.

Wat zou jij graag nog willen doen?

Meer verschillende soorten theater spelen lijkt mij heel tof: musicals of een one man show of net een heel sober dansstuk maken ... gewoon heel veel nieuwe dingen uitproberen en experimenteren.

Wat zijn jouw dromen voor de toekomst?

Mijn droom is dat ik de kost kan verdienen in de podiumkunsten

Wat heb jij hier al mogen leren?

Over mijn verlegenheid komen. Ik ben altijd heel erg stil geweest en introvert, ook thuis. Hier ben ik helemaal opengebloeid. Hier ben ik ook in contact gekomen met vluchtelingen, mensen die ik normaal niet zo snel zou spreken of leren kennen. Door hun verhalen te horen veranderde mijn perspectief op het onderwerp enorm.

Wat voor gevoel krijg je als je hier bent?

Een gevoel van thuiskomen. Je echt op je gemak voelen: ik weet dat ik hier een theetje kan zetten voor mezelf, op blote voeten mag rondlopen,.. Echt fijn.

Welke herinnering ga je nooit meer vergeten? Waarom?

De vrienden die ik heb gemaakt hier. Op het podium staan. Vooral bij Bruiloft, ik vond het fantastisch om te laten zien waar we zo lang aan gewerkt hebben. Er wordt rekening gehouden met je kwaliteiten. Met wat je kan. Alles komt vanuit onszelf en de coaches plakken het mooi aan elkaar.

Wat zou je zeggen tegen iemand die twijfelt om naar kunstZ te komen?

Probeer het gewoon. Geef het één kans en dan zul je vanzelf wel overtuigd worden.


tekst: Evangeline Habarurema

Gloria Biney nam deel aan het jongerenproject Stad in Beeld en was te zien in verschillende kortfilms en clips o.a.: De Verjaardag - Niet Anders - Ik ben.
Ze was te zien in producties van de kunstZacademie o.a.: Undersail (2015) - Welcome On Board (2015) - Contacting The World Festival (2016 UK Manchester) - No Man's Land (2016 & 2017) - Bruiloft (2017 & 2018)

Als creatieve duizendpoot is Gloria naast acteren en beweging ook gebeten door kostuumontwerp en dans.

Reacties

 
Nog geen reactie
Already Registered? Login Here
Gast
zondag 25 oktober 2020
If you'd like to register, please fill in the username and name fields.

Captcha afbeelding

Ga naar boven