kunstZ BLOG

Een gesprek met Lamine Diouf

Hoe ben jij bij kunstZ terecht gekomen?

In 2013 kwam ik bij kunstZ terecht door Mulanga (communicatieverantwoordelijke bij kunstZ) waarmee ik gemeenschappelijke vrienden heb. Zo rolde ik in de kunstZacademie.

Vanaf het eerste moment werd ik heel warm ontvangen. Dat deed deugd, in Senegal maakte ik al muziek en speelde ik in een orkest. Ik was op zoek naar iets nieuws.

Vat kunstZ samen in 1 zin. 

Menselijkheid.

Het is een plek waar ik de kans kreeg om verschillende culturen te leren kennen. Waar ik besefte dat wij uiteindelijk hetzelfde zijn ondanks onze verschillende realiteiten.
Bij kunstZ voel je geen verschil, wij komen allen samen voor hetzelfde doel. In een land waar ik zoekende was, werd dit voor mij een warm huis.

Wat zijn jouw dromen?

Het liefst zou ik nog als acteur willen meedoen aan een filmproductie. Maar daarnaast zou ik ook meer willen weten over muziek, techniek en beeld.

Wat heb jij hier al mogen leren?

Op vlak van theater al veel dingen: taal, expressie, beweging,.. maar daarnaast heb ik ook veel over andere culturen en van andere mensen geleerd.
Als je meewerkt aan een productie ga je enorm intensief met elkaar om, je wordt haast als een familie. Ook is het super schoon om iedereen te zien groeien in de kunstZacademie naarmate het jaar vordert. 
Die evolutie vind ik tof om te zien. Elk jaar stijgt het niveau.

Greet (artistiek leider) is great, zij is een fantastische vrouw. Het lijkt mij niet gemakkelijk om met zoveel verschillende mensen samen te werken en elke dag uw mannetje te staan. (lacht)
Door haar werk kan de maatschappij een andere blik krijgen op "vreemdelingen", worden er bruggen gebouwd. 

Wat ga je nooit meer vergeten?

Mijn eerste performance City Ghettos. Toen zat ik pas 2 weken op de academie, dat was intens maar een onvergetelijke ervaring.

Waarom moet ik naar kunstz komen?

Het is gewoon een enorm warme plek waar veel gedeeld kan worden, waar je jezelf, je talenten en heel veel fijne mensen leert kennen.

Toen ik naar België kwam was ik op zoek naar iets en ben hier terecht gekomen. Daar ben ik nog steeds dankbaar voor.


​tekst: Evangeline Habarurema

Lamine Diouf was te zien in verschillende producties van de kunstZacademie o.a.:
City Ghettos (2015) - Welcome On Board (2015) - Walking In Your Shoes (2016) - Bruiloft (2017 & 2018)
Lamine is gefascineerd door taal en textiel. Hij schrijft zelf gedichten en met zijn weefgetouw fabriceert hij mooie stoffen.

Reacties

 
Nog geen reactie
Already Registered? Login Here
Gast
zondag 25 oktober 2020
If you'd like to register, please fill in the username and name fields.

Captcha afbeelding

Ga naar boven