kunstZ BLOG

Wie zijn Karem en Jecsan?

24 oktober 2014, Mestizo Arts Festival, de jongeren van Stad in Beeld tonen hun eerste kortfilm in De Studio. Na de vertoning komt er een koppeltje op me af. Ze stellen zich voor als Karem en Jecsan. Ze vonden de film super fijn en willen meer weten over het project. Ik vertel ze dat ze welkom zijn en dat ze kunnen aansluiten voor de volgende workshops. Een kleine stap die een hele nieuwe rits ervaringen met zich meebrengt, zowel voor hen als voor kunstZ.
Karem en Jecsan blijken zeer ondernemende jongeren, Karem zingt in een groepje, ze volgen samen dansles, doen mee aan de workshops van stad in beeld én de lessen van de kunstZ Academie. Al snel blijkt dat beide ruwe diamantjes zijn die zo veel mogelijk nieuwe ervaringen willen opdoen. 

18 november 2015. Volgend weekend is het zover. Karem is één van de stemmen die de personages (gespeeld door afgeschreven huishoudtoestellen) uit de voorstelling Woeste Hoogten in de Rataplan tot leven brengen. En nee, dit is niet haar eerste performance, wél haar eerste project waar Jecsan niet naast haar op podium staat maar vanuit het publiek supportert voor zijn liefje. 

Benieuwd naar de vertolking die Karem geeft aan Nelly, de huishoudster uit Woeste Hoogten

Dan ben je op 21 en 22 november om 20uur en 23 november om 15uur in Rataplan aan het juiste adres. Tickets en info via www.rataplanvzw.be 


Projecten waar Karem en Jecsan aan deelnamen. 

Under Sail, een voorstelling in het MAS in het kader van Europees theaterproject City Ghetto's of Today, 7 en 8 februari 2015.
Welcome on Board, een toonmoment van de kunstZ Acedemie in Rataplan, 6 en 7 juni 2015.
The making of Niet anders, een blik achter de schermen van Stad in Beeld, klik hier
Niet anders, een videoclip van Stad in Beeld, klik hier
Ik ben, een kortfilm van Stad in Beeld, klik hier   
De figurant
, Jecsan figureerde in deze film van Daniel Lambo.

Karem en Jecsan werden beide in Colombia geboren.


tekst en foto: Mulanga Nkolo

Reacties 1

 
Swaegers op donderdag 19 november 2015 09:09

Wauw!

Already Registered? Login Here
Gast
zondag 25 oktober 2020
If you'd like to register, please fill in the username and name fields.

Captcha afbeelding

Ga naar boven