top of page

2012

4 TRAJECTEN

Jamaa El Irakya/Monty

4trajecten site 3.jpg

Met ‘4 trajecten’ kreeg je het werk van verschillende artiesten in elk een verschillende discipline te zien. 

 

Tekstlezing ‘Hlyns nest’ – Medeya Yarhasan 

Medeya Yarhasan schreef het verhaal van een vrouw, die het regime van Saddam Hoessein ontvluchtte. De tekst ‘Hlyn’s nest’ die ze in haar traject wil bewerken, is gebaseerd op het tragische levensverhaal van haar moeder.  Medeya wil in haar traject onderzoeken wat haar teksten in onze culturele context kunnen betekenen. Verschillende acteurs brengen een theatrale lezing van haar tekst.?? 

 

‘Yes,I’m’ – Zukisa Nante (ism Madam Fortuna) 

Zukisa Nante schreef een monoloog waarin hij een pleidooi voert voor respect, integriteit en waardigheid  voor de zwarte gemeenschappen in Zuid-Afrika. In zijn monoloog spreekt Zukisa het publiek aan als overheid en verdedigt tegenover hen de waarden en riten van zijn cultuur.  

 

Documentaire Belgiraq – Mahmoud Al Azzawi 

Mahmoud Al-Azzawi maakte de documentaire Belgiraq waarin hij enkele Irakese kunstenaars die naar België zijn gekomen, volgt. Hij maakt een indringend portret van deze jonge mannen die hun land ontvluchtten en hier hun artistieke droom najagen.  

 

Deze 3 artiesten werden gecoacht en bijgestaan door verschillende professionelen uit de sector:  Luk Nys, Johan Petit, Greet Vissers, Lars Damoiseaux, Stef De Paepe, Andrew Claes, ea.. 

 

Kid Nap-Ahmed Khaled 

Ahmed Khaled is een Iraaks theatermaker die eerder al meespeelde in de voorstelling Irakese Geesten en Monde.com (Mokhalad Rasem), Macbeth (kunstZ) en zelf de voorstellingen Gecrasht en Kid Nap maakte. ‘Kid Nap’ is gebaseerd op eigen ervaringen, op een kortverhaal van de beroemde Irakese auteur Hassan Blasim en op getuigenissen van Irakezen en buitenlanders die  de voorbije jaren in Irak zijn ontvoerd. 

REGIE Ahmed Khaled

VAN EN MET Hoessein Ali, Nele Vereecken, Duraid Abbas, Ahmed khaled

TEKST Hassan Blasim

MUZIEK Roeland Luyten

DECOR Moayed Joda

COACHING Luk Nys, Johan Petit, Greet Vissers, Lars Damoiseaux, Stef De Paepe, Andrew Claes, ea

4 trajecten is een productie van Jamaa El Irakya in coproductie met Monty. Met de steun van de Stad Antwerpen, de Vlaamse Overheid, Work Space Brussels, Kopspel/kunstZ. In samenwerking met Rataplan en Madam Fortuna.

bottom of page