top of page

KunstZ werkt samen met tal van culturele, sociale & artistieke partners. Een breed netwerk is essentieel voor het verwezenlijken van onze doelstellingen, en de garantie van de instroom en doorstroom van kunstenaars. 

kunstZ verwezenlijkt samen met vele partners zijn missie om een creatieplatform te ontwikkelen waar de vraag en het aanbod op vlak van diversiteit binnen de podiumkunsten elkaar vinden.

 

Het netwerkt van kunstZ is veelzijdig en dynamisch. De samenwerkingen maken dat dit netwerk zich op verschillende manieren engageert om kunstenaars met een etnisch- en cultureel diverse achtergrond te ondersteunen in hun verder doorstromen in het Vlaamse podiumkunstenlandschap. De samenwerkingen gebeuren op verschillende manieren.

In 2014 verhuist kunstZ samen met theatergezelschappen Laika, De Roovers en Muziektheater Transparant naar het Matterhorn gebouw in Borgerhout. Met de Matterhorngezelschappen nemen we gezamenlijk deel aan lokale initiatieven als de Reuzestoet en KunstenNoord en organiseren we grootstedelijke participatieve projecten zoals het stadsfestival 'Vurige Liefdes'.

Daarnaast is er ook een instroom van kunstZkunstenaars via tal van andere sociale organisaties zoals Huis van het Nederlands, VDAB, OCMW, CAW's, KRAS jeugdwerk, Recht-Op, migrantenorganisaties,  OKAN klassen, Spoor Oost,  Onthaalbureau Inburgering, Antwerps Integratiecentrum de8, de opvangcentra van Linkeroever en Kapellen. 

Verder, om het uitbouwen van een platform te waarborgen, is kunstZ vaste partner van het Mestizo Arts Platform.  Dit voor het onderdeel ‘Work In Progress’ van theatermakers met diverse roots en voor co-creatie van nieuw werk. Tijdens MAP presenteren we jaarlijks verschillende projecten van makers waarbij kunstZ ze begeleidt in het afwerken van hun project voor een breed publiek. Ontdek de makers die onder de begeleiding van kunstZ aan WIPCOOP hebben meegedaan hier

Tenslotte werkt kunstZ, naast bovengenoemde partners, met tal van andere organisaties samen voor de verwezenlijking van de doorstroom van kunstenaars: De Veerman, METX, hetpaleis, KVS, Hakuna Academy, Tutti Fratelli, Madam Fortuna, Rooftoptiger, Zonzo Compagnie, Demos, Zomer van Antwerpen, De Kleine Expeditie, Bad Van Marie, DE MAAN, MartHA!tentatief, RataplanVillanella, Toneelhuis, ...

bottom of page