top of page

2021

DOUBLE BILL: MATCHOMBE & PARADIS

Michel Kiyombo/Roxette Chikua/kunstZ

POSTER DOUBLE BILL 2021-3.png

© Karlina Maruszak & Victoriano Moreno

Roxette Chikua en Michel Kiyombo stroomden het podiumkunstenlandschap binnen als twee nieuwe makers die in hun creaties hun Congolese roots aankaarten. kunstZ biedt hun producties aan als DOUBLE BILL: Een dubbele dosis aan vragen en beproevingen die gepaard gaan met het zoeken naar je eigen verhaal.

 

In de dansvoorstelling Matchombe blikt Michel Kiyombo terug op zijn eigen jeugd in Congo, zijn thuiskomen in België en ondertussen het vaderschap ontdekt. Op het podium vertelt hij het verhaal van zijn geboorte en hoe hij als klein, kwetsbaar wezen op aarde kwam. Door middel van dans groeit hij uit tot de man die hij vandaag is. Maar wat rest er nog van de broosheid in hem? Nu is hij zelf vader maar wat met zijn kwetsbaarheid?

 

Het afro-futurisme inspireerde Roxette Chikua bij het maken van haar solo-dansperformance Paradis, waar ze vertrekt vanuit haar verhaal en de toeschouwer meeneemt in een identitaire zoektocht aan de hand van dans en mode. Op het podium kaart  ze met beweging moeilijke thema’s aan. Samen met haar ontdekken en herkennen we de verschillende dimensies van een jonge gekleurde vrouw die haar eigen leven wil vormgeven, door los te breken van al wat de maatschappij als ‘het normale’ beschouwt.

MATCHOMBE CONCEPT & SPEL Michel Kiyombo MUZIEK Youness Unik COACHING Tijen Lawson & Greet Vissers VERTALING Greet Vissers & Somalia Williamson PRODUCTIE kunstZ

 

PARADIS CONCEPT, TEKST & SPEL Roxette Chikua COACH CHOREOGRAFIE , BEWEGING & SOUNDSCAPE Sandra Delgadillo KOSTUUM & VISUEEL CONCEPT Elif Korkmaz SCENOGRAFIE & LICHTONTWERP Steven Brys & Louai Hashem COACH ZANG Judith Okon KAPPER Verlaine Limbombe Ekango PRODUCTIE kunstZ

 

IN SAMENWERKING MET Theaterbureau Thassos & Mestizo Arts Platform

DOUBLE BILL: SPEELDATA

Halle & Ronse

Za 23/10

Avondvoorstelling - CC 't Vondel - Halle - Meer informatie?

Za 04/12

Avondvoorstelling - CC De Ververij - Ronse - Meer informatie?

bottom of page