top of page

2015

ENTER

kunstZ

18667(c) ENTER festival reporterslabo 20

ENTER is een sociaal-artistiek festival en wil je een brede inkijk geven in de sociaal-artistieke praktijk in Vlaanderen. Meer dan 40 activiteiten staan klaar om door jou ontdekt te worden, gespreid over zes dagen en verschillende Antwerpse wijken.

ENTER toont je zowel bestaand als nieuw werk, speciaal voor dit festival gemaakt door de krachten binnen verschillende wijken te bundelen!  

ENTER trekt naar het district Deurne (zaterdag 18 april) , verovert het Kiel en Wilrijk (zondag 19 april), palmt 2 dagen lang het stadscentrum in (donderdag en vrijdag 23 en 24 april), doorkruist Antwerpen-Noord en Borgerhout (zaterdag 25 april), strijkt neer in Merksem en Ekeren en plant zijn vlag tot slot in hartje Luchtbal (zondag 26 april).
Een stevig artistiek team houdt het roer vast: theatermaakster Arlette Van Overvelt, muzikant Bert Bernaerts, schrijfster Rachida Lamrabet, beeldend kunstenaar Frederik Vergaert en choreografe Nienke Reehorst.   

ENTER is een initiatief van het sociaal-artistieke werkveld in Vlaanderen. De editie 2015  is een initiatief van Tutti Fratelli, kunstZ, Madam Fortuna, de Antwerpse cultuurcentra en Dēmos, in samenwerking met stad Antwerpen. Toneelhuis, Middelheimmuseum, De Roma, Rataplan, Arenbergschouwburg, Fiëbre, Permeke, M HKA, Fameus en nog vele anderen zijn de Antwerpse partners van deze editie.  

Zet je schrap voor een stevige portie sociaal-artistieke piraterij en laat je verrassen!

ENTER 2015 ging door van 18 tot en met 26 april 2015

bottom of page