top of page

za 25 sep

|

Antwerpen

kunstZ Kaapt de Babelbühne!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
kunstZ Kaapt de Babelbühne!
kunstZ Kaapt de Babelbühne!

Tijd en locatie

25 sep 2021, 18:00

Antwerpen, Lange Lobroekstraat 77, 2060 Antwerpen, Belgium

Gasten

Over het evenement

Het is weer zo ver! Voor de tweede zomer op rij kaapt kunstZ de Babelbühne om je een onvergetelijke dag te bezorgen vol theater, dans, zang en film!

Iedere zaterdag wordt de Bühne gekaapt tijdens de BabelPutch door lokaal talent met een eigenzinnige artistieke taal. Het kunstenaarscollectief Rooftoptiger heeft hiervoor de hangende tuinen van Babylon gebouwd in Antwerpen Noord. Kom dus wegdromen in een duurzame oase opgebouwd uit terrassen en waterpartijen! Wij zorgen voor de sfeer! Deal?

Zaterdag 25 september maak je kennis met het hart van kunstZ en haar artistieke makers. Verwacht je aan een divers programma in open lucht met je bubbel en een drankje. We zetten onze artiesten in de kijker en delen de prachtige creaties waar ze dit seizoen aan werken. Ook delen we een pareltje op het grote scherm dat we vorig seizoen in alle veiligheid opnamen en nog niet hebben mogen delen met het grote publiek! 

Wat kan je verwachten van het avondprogramma?

In mei 2020 ging 'Shakespeare Anders' in première: binnen deze kunstZproductie vonden diverse makers en werken elkaar in de wondere wereld van de midzomernachtsdroom. Zo werd regisseur Nitish Bhardwaj geïnspireerd door Hippolytha, de koninging van de Amazones, waar hij een theaterperformance voor uitwerkte. Hij bouwt verder op deze creatie en presenteert samen met Lara Groeneweg SKYLLA, een spoken-word performance met live muziek! Ook speelde Somalia Williamson een rol binnen 'Shakespeare Anders': zij vertolkte de rol van Puck, een mythische fee, en zal zich even magisch op de Bühne presenteren. Samen met Alec De Bruyn, Gorik Elaut en Tijen Lawton brengt ze voor het eerste 'MOTHER', een muziekproject waarin ze samen ontdekken  wat het betekent om moeder te zijn. Daarnaast maakte Tom Viaene een mockumentary, 'Midsummernightmare', waarin op grappige wijze gespeeld wordt met het gekke kunstZhuis en al wat er zich afspeelt achter de schermen...

Mohanad Mokhtar haalde de inspiratie voor zijn kindervoorstelling uit een ander dromenland: geïnspireerd door 'Duizend-en-Een-Nacht', vertelt hij zijn eigen verhaal door in de huid te kruipen van een Perzische zeeman! Met SINBAD neemt hij de jongste (+7) mee op avontuur door Baghdad en de wereld dichter bij ons. Kom je graag langs met de jongste? Schrijf je in via: https://www.kunstz.be/event-details/kunstz-kaapt-de-babelbuhne 

Ook slaan we de handen in elkaar met Gigarte de reus: dit mobiele podium van Borgerhout wordt voor het eerst gelanceerd en host het magische viertal van Zonderwolk: Hind Eljadid, Zahra Eljadid, Sergej Lopouchanski en Manu Moreau.  Het publiek droomt weg met muziek, rap en spoken-word! 

PROGRAMMA

18:00 Deuren open + Mohanad Mokhtar met SINBAD (kindervoorstelling)

19:00 Intro programma

19:30 Inhulding van Gigarte de Reus met Zonderwolk (Hind Eljadid, Zahra Eljadid, Sergej Lopouchanski en Manu Moreau)

20:30 MOTHER door Somalia Williamson, Alec De Bruyn, Gorik Elaut en Tijen Lawton 

20:45 SKYLLA door Nitish Bhardwaj en Lara Groeneweg

21:00 Film 'Midsummernightmare' door Tom Viaene

21:30 MELTING POT door Marco Torrice met Joachim Noel, Eli Mathieu, Naama Shoshana Fogiel Lewin en Thomas Turine

21:50 DJ en dansen!

00:00 Einde

✭ Wanneer? Zaterdag 25 september - welkom vanaf 18:00 - programma start om 19:30 

✭ Waar? Archipelsite (ingang via Damhof) tegenover Lange Lobroekstraat 77, Antwerpen Dam 

✭ Gratis, maar vergeet niet om je ticket te reserveren!

✭ We houden het samen coronavrij: een mondmasker bij hebben is verplicht, bewaar de social distance en blijf thuis als je zeven dagen voor het evenement symptomen vertoonde of ziek was.

Een hongertje? Green Deen vzw verkoopt heel de avond vegan broodjes en soep! Green Deen vzw is een (islamitisch geïnspireerde) milieuorganisatie die streeft naar een duurzame wereld. Alle opbrengsten gaan naar hun deelname aan de Refugee walk (op zondag 3 oktober). Lekker eten én een goed doel steunen, maakt het zeker de moeite waard om langs te komen voor een lekkere hap (let wel: betalen kan enkel met cash of payconic).

Wie is kunstZ?  kunstZ is een artistiek creatieplatform dat ruimte biedt aan etnisch- en cultureel divers talent om zich te ontwikkelen in de podiumkunsten. Wij zijn een organisatie waar diverse makers en artiesten zich ontwikkelen op vlak van theater, dans en film. Samen met nieuw talent zoeken we naar inhouden, verhalen en vormen die de huidige stedelijke samenleving weerspiegelen. 

Met de kunstZacademie, een deeltijdse theateropleiding, en de ondersteuning van nieuwe makers in de theaterwerkplaats, behoort talent spotten en ontwikkelen tot de kern van de kunstZwerking.

In de theaterwerkplaats bieden we een platform aan diegene die ambitie hebben om in de podiumkunsten te werken. kunstZ biedt een netwerk, ondersteuning en begeleiding om zich creatief te ontwikkelen.

Het doel is om een duurzame diversifiëring te zien van het culturele aanbod en drempels te verlagen voor nieuw potentieel.

——

Met dank aan Rooftoptiger, Archipel, Babelbühne, Green Deen vzw, Semi-Salty, District Borgerhout, Stad Antwerpen en de Vlaamse Overheid

Tickets

  • Ticket - kunstZ k. Babelbühne!

    Zaterdag 25 september maak je kennis met het hart van kunstZ en haar artistieke makers. Verwacht je aan een divers programma in open lucht met je bubbel en een drankje. We zetten onze artiesten in de kijker en delen de prachtige creaties waar ze dit seizoen aan werken. Ook delen we enkele pareltjes op het grote scherm die we vorig seizoen in alle veiligheid opnamen en nog niet hebben mogen delen met het grote publiek!

    € 0,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page