top of page

do 16 dec

|

Arenbergschouwburg

MATCHOMBE

Michel Kiyombo/kunstZ/WIPCOOP

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
MATCHOMBE
MATCHOMBE

Tijd en locatie

16 dec 2021, 20:30

Arenbergschouwburg, Arenbergstraat 28, 2000 Antwerpen, Belgium

Over het evenement

Michel Kiyombo is maker, danser en acteur. Reeds volgde hij een intensieve danstraining bij Faustin Linyekula, en zijn solo ‘Masu Kaino’ werd ondersteund door diens kunstencentrum Les Studios Kabako (Congo). Daarnaast danste Michel mee in ‘Toxuvan Momar N’Diaye’, in ‘Debout’ van Djino Alolo, in ‘Le manteau’ van Tchekpo Dan Agbetou. In België was Michel te zien in ‘Le sacre du Printemps’ (les ballets C de la B), ‘Sur les traces de Dinozord’ van Faustin Linyekula.  Hij co-choreografeerde de herwerking van ‘Giselle’ van Akram Khan in samenwerking met kunstZ en geeft dansworkshops in De Grote Post.

Op donderdag 16 december gaat deze voorstelling in première als #wipcooplay!

Matchombe is een dansvoorstelling waarin Michel terugblikt op zijn eigen jeugd in Congo, zijn thuiskomen in België en ondertussen het vaderschap ontdekt. Op het podium vertelt hij het verhaal van zijn geboorte en hoe hij als klein, kwetsbaar wezen op aarde kwam. Door middel van dans groeit hij uit tot de man die hij vandaag is. Maar wat rest er nog van de broosheid in hem? Nu is hij zelf vader maar wat met zijn kwetsbaarheid?

Tickets via: https://www.arenberg.be/nl/programma/michel-kiyombo/291/ 

CONCEPT EN SPEL Michel Kiyombo MUZIEK Youness Unik COACHING Tijen Lawson en Greet Vissers VERTALING Greet Vissers en Somalia Williamson PRODUCTIE kunstZ MET DANK AAN wipcoop/Mestizo Arts Platform

Deel dit evenement

bottom of page