top of page

za 25 sep

|

Antwerpen

SINBAD op de Babelbühne (kindervoorstelling)

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
SINBAD op de Babelbühne (kindervoorstelling)
SINBAD op de Babelbühne (kindervoorstelling)

Tijd en locatie

25 sep 2021, 18:00

Antwerpen, Korte Slachterijstraat, 2060 Antwerpen, Belgium

Gasten

Over het evenement

Het is weer zo ver! Voor de tweede zomer op rij kaapt kunstZ de Babelbühne om je een onvergetelijke dag te bezorgen vol theater, dans, zang en film!

Iedere zaterdag wordt de Bühne gekaapt tijdens de BabelPutch door lokaal talent met een eigenzinnige artistieke taal. Het kunstenaarscollectief Rooftoptiger heeft hiervoor de hangende tuinen van Babylon gebouwd in Antwerpen Noord. Kom dus wegdromen in een duurzame oase opgebouwd uit terrassen en waterpartijen! Wij zorgen voor de sfeer! Deal?

Zaterdag 25 september maak je kennis met het hart van kunstZ en haar artistieke makers. Verwacht je aan een divers programma in open lucht met je bubbel en een drankje. We zetten onze artiesten in de kijker en delen de prachtige creaties waar ze dit seizoen aan werken. Ook delen we een pareltje op het grote scherm dat we vorig seizoen in alle veiligheid opnamen en nog niet hebben mogen delen met het grote publiek!

Speciaal voor de kleintjes en hun ouders voorzien we een extra tof programma! Kom kijken naar SINBAD van Mohanad Mokhtar!

Mohanad Mokhtar haalde de inspiratie voor zijn kindervoorstelling uit het dromenland van verhalen vertellen: geïnspireerd door 'Duizend-en-Een-Nacht', vertelt hij zijn eigen verhaal door in de huid te kruipen van een Perzische zeeman! Met SINBAD neemt hij de jongste (+7) mee op avontuur door Baghdad en de wereld dichter bij ons.

Op het einde van de voorstelling legt Mohanad deze magische reis vast op papier: door samen te tekenen kunnen de kinderen een stukje SINBAD meenemen naar huis!

✭ Wanneer? Zaterdag 25 september - om 18:00 - benieuwd naar het avondpramma? Blijf nog wat rondhangen: https://www.kunstz.be/event-details/kunstz-kaapt-de-babelbuhne 

✭ Waar? Archipelsite (ingang via Damhof) tegenover Lange Lobroekstraat 77, Antwerpen Dam

✭ Gratis, maar vergeet niet om je ticket te reserveren!

✭ We houden het samen coronavrij: een mondmasker bij hebben is verplicht, bewaar de social distance en blijf thuis als je zeven dagen voor het evenement symptomen vertoonde of ziek was.

Een hongertje? Green Deen vzw verkoopt heel de avond vegan broodjes en soep! Green Deen vzw is een (islamitisch geïnspireerde) milieuorganisatie die streeft naar een duurzame wereld. Alle opbrengsten gaan naar hun deelname aan de Refugee walk (op zondag 3 oktober). Lekker eten én een goed doel steunen, maakt het zeker de moeite waard om langs te komen voor een lekkere hap (let wel: betalen kan enkel met cash of payconic).

Wie is kunstZ?  kunstZ is een artistiek creatieplatform dat ruimte biedt aan etnisch- en cultureel divers talent om zich te ontwikkelen in de podiumkunsten. Wij zijn een organisatie waar diverse makers en artiesten zich ontwikkelen op vlak van theater, dans en film. Samen met nieuw talent zoeken we naar inhouden, verhalen en vormen die de huidige stedelijke samenleving weerspiegelen.

Met de kunstZacademie, een deeltijdse theateropleiding, en de ondersteuning van nieuwe makers in de theaterwerkplaats, behoort talent spotten en ontwikkelen tot de kern van de kunstZwerking.

In de theaterwerkplaats bieden we een platform aan diegene die ambitie hebben om in de podiumkunsten te werken. kunstZ biedt een netwerk, ondersteuning en begeleiding om zich creatief te ontwikkelen.

Het doel is om een duurzame diversifiëring te zien van het culturele aanbod en drempels te verlagen voor nieuw potentieel.

——

Met dank aan Rooftoptiger, Archipel, Babelbühne, GreenDeen vzw, Semi-Salty, Stad Antwerpen en de Vlaamse Overheid.

Tickets

 • Ticket SINBAD

  € 0,00
  Verkoop geëindigd op
 • Vrijkaarten

  Dit ticket is bedoeld voor de partners van de Babelbuhne, en niet voor vrije bezoekers.

  € 0,00
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page