top of page

vr 18 jun

|

Antwerpen

WIPCOOP Plan B(ehind Doors)

Roxette Chikua/kunstZ

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
WIPCOOP Plan B(ehind Doors)
WIPCOOP Plan B(ehind Doors)

Tijd en locatie

18 jun 2021, 15:00

Antwerpen, Arenbergstraat 28, 2000 Antwerpen, Belgium

Over het evenement

Roxette Chikua geeft met ‘Paradis’ een stem aan de jonge, zwarte vrouw, de vluchteling, het kind dat acht jaar een nomadisch bestaan heeft geleefd in de Brusselse straten zonder identiteit. Het enige wat ze heeft is een droom en zichzelf.

Roxette is een autodidact, die zich tot artieste ontwikkelde via deelname aan tal van projecten van kunstZ, Fameus, Moving Ground, Toneelhuis, Roestgroep, … Ze was reeds te zien in voorstellingen als “From Cat Evil to Worse” (Moving Ground), “Open Cloth” (VIEWPOINT), “Not One Of Us” (kunstZ), en werkte als coach tijdens “The Swing”. In 2020 deed Chikua mee aan het kunstZ-project “Verboden Liefdes” als maker en speler. In 2021 zal ze als danser te zien in de productie van Tuning People (KAPOT). Ze is in vele stijlen en disciplines thuis, gaande van choreografie, dans en songwriting tot theater.

‘Paradis’ is een installatie-performance in een afro-futuristische sfeer over de zoektocht van een jonge vrouw naar haar identiteit. In deze zoektocht balanceert Roxette tussen verschillende culturen, die van haar herkomst en de samenleving waarin ze leeft. Ze vertrekt vanuit haar eigen verhaal en staat voor de keuze: volgt ze als een schaap het opgelegde pad dat is uitgetekend voor mensen met haar achtergrond? Of gaat ze de strijd aan om zich te differentiëren van de stereotypes? In ‘Paradis’ kiest Roxette om regisseur te worden van haar eigen leven en haar eigen Paradijs te creëren.

CONCEPT, TEKST & SPEL Roxette Chikua  COACH CHOREOGRAFIE & BEWEGING, SOUNDSCAPE Sandra Delgadillo

KOSTUUM, VISUEEL CONCEPT & LICHTDESIGN Elif Korkmaz  COACH ZANG Judith Okon  KAPPER Verlaine Limbombe Ekango  PRODUCTIE kunstZ

Met dank aan WIPCOOP/Mestizo Arts Platform, hetpaleis, Kultuurfabriek Beauty of Art en de Elif Angels-vrijwilligers

Deel dit evenement

bottom of page