top of page

2020

MATCHOMBE

Michel Kiyombo/kunstZ/WIPCOOP

Work In Progress

MichelKiyombo(c)KarolinaMaruszak_WIPCOOP

Foto (c) Karolina Maruszak

Michel Kiyombo is maker, danser en acteur. Reeds volgde hij een intensieve danstraining bij Faustin Linyekula, en zijn solo ‘Masu Kaino’ werd ondersteund door diens kunstencentrum Les Studios Kabako (Congo). Daarnaast danste Michel mee in ‘Toxuvan Momar N’Diaye’, in ‘Debout’ van Djino Alolo, in ‘Le manteau’ van Tchekpo Dan Agbetou. In België was Michel te zien in ‘Le sacre du Printemps’ (les ballets C de la B), ‘Sur les traces de Dinozord’ van Faustin Linyekula.  Hij co-choreografeerde de herwerking van ‘Giselle’ van Akram Khan in samenwerking met kunstZ en geeft dansworkshops in De Grote Post.

 

Matchombe is een dansvoorstelling waarin Michel terugblikt op zijn eigen jeugd in Congo, zijn thuiskomen in België en ondertussen het vaderschap ontdekt. Op het podium vertelt hij het verhaal van zijn geboorte en hoe hij als klein, kwetsbaar wezen op aarde kwam. Door middel van dans groeit hij uit tot de man die hij vandaag is. Maar wat rest er nog van de broosheid in hem? Nu is hij zelf vader maar wat met zijn kwetsbaarheid?

CONCEPT EN SPEL Michel Kiyombo

MUZIEK Youness Unik

COACHING Tijen Lawson en Greet Vissers

 

 

Met dank aan WIPCOOP/Mestizo Arts Platform. Michel Kiyombo kreeg tijdens  de WIPCOOP SESSIONS de kans om tijdens een tussentijds toonmoment zijn zo-goed-als afgemaakte voorstelling te tonen voor een publiek.

bottom of page