top of page

2020

MELTING POT

Marco Torrice/kunstZ

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1888.jpg

MELTING POT is een danspraktijk ontwikkeld door de Italiaanse maker Marco Torrice. Dansers met verschillende culturele achtergronden en stijlen ontmoeten elkaar op de dansvloer en treden zo in dialoog. Door middel van beweging vertellen ze een verhaal waarbij ze hun diepste emoties uiten, delen en een plaats geven.

 

Torrice creëert en herdefinieert het concept van 'hedendaagse dans'. Zijn project is meer dan een performance maar een extatische ervaring waarbij de betrokken artiesten een deel van zichzelf in de MELTING POT gooien en samen nieuw leven scheppen. Verschillende dansstijlen zoals hip hop, freestyle, krump, vogueing, … komen samen in een show die zich bevindt tussen performance en party!

 

In 2020 daagt Torrice het principe van MELTING POT uit door het dialoog open te trekken naar andere kunstsectoren en een brug te bouwen tussen de podiumkunsten, muziek, licht/video en mode. Door nieuwe kunstvormen met elkaar te laten samenwerken wilt Torrice zijn huidige danspraktijk en de perceptie daarvan verder ontwikkelen en versterken. En dat allemaal tijdens een spetterende dansperformance waar je niet weg van kan kijken!

bottom of page