top of page

2019

NOT ONE OF US

kunstZ/Opera Ballet Vlaanderen

BEELDORIGINEEL.jpeg

Giselle is een eenvoudig meisje die in een driehoeksverhouding terechtkomt die haar fataal zal worden. Aan de ene kant is er de jaloerse jongen uit haar dorp, aan de andere kant een charmante nieuwkomer. Wanneer blijkt dat de nieuwkomer eigenlijk een rijke prins is die zijn verloofde ontvluchtte, stort Giselle’s wereld in. Gek van liefdesverdriet danst ze zichzelf de dood in.  

 

Vijftien spelers van kunstZ geven hun eigen kijk op het verhaal. Je ziet hun worsteling, liefde, medeleven en weerstand in confrontatie met het libretto uit 1841. Deze hedendaagse versie gaat weg van de romantiek en duikt in de rauwe realiteit achter liefhebben in tijden van verdeeldheid.  

 

Startpunt van dit proces was het voorstellingsbezoek aan Akram Khans ‘Giselle’ en een blik achter de schermen van het ballet. Wekenlang creëerden de spelers bewegingsmateriaal en schreven ze teksten die reflecteerden op die ervaring. Onder begeleiding van Greet Vissers en diverse coaches werd het eindresultaat meertalig danstheater. 

SPEL  Ayham Alafshari, Gloria Biney, Roxette Chikua, Roelie de Jaeger, Daniel Djissenou, Saida El Haddioui, Esma El Nasire,         Sim Heyrman, Laetitia Keim, Meryem Kiliç, Jecsan Jimenez Leon, Romeo Lothy, Timur Magomedgadzhiev, Francisco Manzano, Somalia Williamson  
KOSTUUMS  Carly Heathcote, Mathilde Timmerman, Bing Yan Wu  
MUZIEKCOMPOSITIE  Alec De Bruyn

LIVE MUZIEK Alec De Bruyn (gitaar), Gorik Elaut (viool, cello) 

MUZIEKOPNAME Nijat Feyziyev (viool) 
SCENOGRAFIE & LICHTONTWERP 

Steven Brys  
COACHING /CHOREOGRAFIE Michel Kiyombo, Tijen Lawton, Bianca Zueneli 

KOSTUUMS Mieja Hollevoet, Liesbeth Plettinckx  

COACHING ACTEURS Duraid Abbas Ghaieb, Benjamin Verhoeven  
PRODUCTIE  Freija Bosmans, Aline Leynen  
REGIE  Greet Vissers  
MEDEWERKERS OPERA BALLET VLAANDEREN  Koen Bollen, Benjamin Verhoeven, Marc Thiron, Erik Verdick, Bart Schram, Cora Oosterlinck, Ronald De Clopper

NOT ONE OF US is een productie van Opera Ballet Vlaanderen en kunstZ. In samenwerking met studenten Theaterkostuum aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en een bijdrage van de leerlingen Woordkunst-Drama Pius X binnen een scenografieproject. Met de steun van de Vlaamse Overheid.

bottom of page