top of page

2015

CITY GHETTO'S OF TODAY

kunstZ

18667(c) ENTER festival reporterslabo 20

City Ghetto’s of Today, Antwerpen  

I’ll promise you calm seas, auspicious gales and sail so expeditious that shall catch your royal fleet far off... (The Tempest – Shakespeare)  The City Ghetto’s of Today ging in verschillende Europese steden op zoek naar de hedendaagse invulling van het concept ‘getto’.  

The City Ghetto’s of Today is een artistiek proces én een sociologisch onderzoek.  Een internationaal projectteam creëerde samen met participanten uit verschillende gemeenschappen een ruimte om op zoek te gaan naar verhalen, interpretaties en vraagstukken over migratie en diversiteit. Het project bezocht Bologna, Parijs, Warschau, Helsinki, Milaan en Berlijn.  

Under Sail, de Antwerpse editie van The City Ghettos of Today, was een multidisciplinair event. Op de achtste verdieping van MAS, met zicht op de stad en de haven, toonden de studenten van de kunstZ academie het resultaat van de workshops.     Breeding grounds. New art forms and citizenship in urban diversity. In het kader van het ‘The City Ghetto’s of Today’ organiseerde kunstZ een seminarie in samenwerking met Demos en met medewerking van Universiteit Antwerpen en Evens Foundation. In dit seminarie kwamen de kunst & cultuursector samen met academische onderzoekers om visies te delen over het werken in en met een superdiverse samenleving.    

 


REGIE, DRAMATURGIE Pietro Floridia (Cantieri Meticci, Bologna) / Greet Vissers (kunstZ, Antwerpen)

REGIE Alicja Borkowska (Strefa WolnoSłowa, Warshau)

COACH ACTEURS EN DRAMATURGIE Linda Fahssis (Cie Check Points, Parijs)

TEKST Tomasz Gromadka (Strefa WolnoSłowa, Warshau) tekst

VIDEOKUNSTENAAR Marek Płuciennik (Ptarmigan, Helsinki)

MUZIEK EN SOUND DESIGN Alejandro Olarte (University of Arts of Helsinki – Center for Music and Technology)   

City Ghetto’s of Today, Antwerpen, een initiatief van Strefa WolnoSłowa in samenwerking met kunstZ, Demos, Atlas, University of Antwerp, Matterhorn, het MAS | Museum aan de Stroom.

 


Met de steun van Europe for Citizens Programme en Evens Foundation.

Het seminarie Breeding grounds vond plaats in Universiteit Antwerpen op 3 februari. Under Sail speelde in MAS op 7 en 8 februari 2015.

bottom of page