top of page

2020

VERBODEN LIEFDES

kunstZ

sim roelie.jpg

Foto © Victoriano Moreno

'Layla en Majnun' is een prachtig eeuwenoud Arabisch verhaal van de perzische schrijver Nizami over de waanzinnige liefde van de jonge dichter Qays voor Layla. De geschiedenis van Layla en Majnun is een van de meest geliefde in de islamitische wereld, en leeft voort in legendes, vertellingen, gedichten, liederen, en heldendichten van de Kaukasus tot Afrika en van de Atlantische tot de Indische Oceaan. Vanuit dit verhaal vertrekt 'Verboden Liefdes'.

 

Ayham Alafshari, Midiea Cheraghan, Roxette Chikua, Daniel Djissenou, Romeo Lothy, Timur Magomedgadzhiev, Ester Van Elewijck, Tom Viaene, Somalia Williamson en Yasir Hazim, 10 kunstZ kunstenaars, gaan elk vanuit een persoonlijk standpunt aan de slag met het verhaal van Layla & Majnun. Zij presenteren hun eigen werk in een verrassende assemblage van dans, theater, beeldende kunst en video. 

 

Naar aanleiding van de corona lockdown werden alle werken gefilmd in de slachthuissite op Antwerpen Noord en getoond in september 20220 op de Babelbühne!

CONCEPTEN Ayham Alafshari, Midiea Cheraghan, Roxette Chikua, Daniel Djissenou, Romeo Lothy, Timur Magomedgadzhiev, Ester Van Elewijck, Tom Viaene en Somalia Williamson 

 

SPELERS Gloria Abena Biney, Yasir Hazim, Roelie De Jaeger, Mohamed Diakité, Asma El Nasire, Sim Heyrman, Tamayo Okano, Alissa van de Brande, Gwendolin Van Jole, Flor Verwilt

 

COACHING Duraid Abbas Ghaieb, Tijen Lawton en Greet Vissers

VORMGEVING Steven Brys en Amber De Saeger

TECHNIEK Steven Brys en Louai Hashem

MUZIEK Alec De Bruyn 

PRODUCTIE Freija Bosmans 

STAGE Bess Van Oevelen 

EINDREGIE Greet Vissers

 

Met de steun van Stad Antwerpen & de Vlaamse Overheid. Met dank aan de Babelbühne en Rooftoptiger. Met de opbrengst van de Warmste Week 2018.

'Hybris' van Tom Viaene

'My Forbidden Love' van Midiea Cheraghan

'Shut Down' van Timur Magomedgadzhiev

'Thoughts Drive You Crazy' van Romeo Lothy

'Dead Can Dance' van Ester Van Elewijck

bottom of page