top of page

2021

WHAT SHE SAID

Nitish Kumar Bhardwaj/kunstZ​/WIPCOOP

Work In Progress

258753305_4519279041453352_7554791051327093123_n.jpg

© Victoriano Moreno

WHAT SHE SAID onderzoekt de positie van de vrouw in een patriarchale samenleving. Vanuit live muziek, poëzie, dans en acteerwerk verkennen Nitish Kumar Bhardwaj en Lara Groeneweg de symboliek van de Ettuthokai, de acht bloemlezingen uit de Zuid-Indiase literatuur. Hierbij putten ze inspiratie uit de uitvoerige conventies en metaforen en bewerken ze de poëzie tot het verhaal dat ze willen vertellen. Deze Work In Progress nemen ze een verhaal uit Metamorfosen, over een waternimf, Scylla. In de toekomst willen ze met dit materiaal verder uitdiepen in Cilappatikaram, een epos uit de 5e eeuw. 

 

Scylla haar verhaal is een spiegel voor de ravage die het patriarchaat aanricht bij vrouwen. What she said is een vertelling vanuit haar perspectief, in poëtische verzen en de scène een weerspiegeling van haar innerlijke wereld. 

Nitish Kumar Bhardwaj is acteur, regisseur en schrijver van poëzie en theaterstukken. Hij studeerde multimedia en animatie waar hij onderzoek deed naar de antropologische benadering ‘rasā’ door middel van dramaturgie en hoe dit het publiek kan raken. 

 

Zijn toneelstuk ‘Kalki Avtar Pe Mukadama’ won de nationale drama wedstrijd in Jaipur, Rajasthan. En een serie van zijn gedichten werden als boek uitgegeven door Chinmaya Gyanpeeth Publications, New Delhi. Nitish realiseerde een docudrama over milieu-educatie (University of Dayton). Daarnaast filmt en regisseert hij een docu over een dansproject van choreografe Jo-An Lauwaert. Verder schreef en regisseerde hij een kortfilm over depressie en de eindeloze eentonigheid van het leven, die dit jaar in première zal gaan. En een nummer dat hij componeerde vanuit zijn poëzie, wordt gebruikt in een bekroonde onafhankelijke speelfilm. Het verhaal over Scylla is een spiegel die de ravage weerspiegelt die het patriarchaat aanricht bij vrouwen. De vertelling is vanuit haar perspectief in poëtische verzen; en de scène een weerspiegeling van haar innerlijke wereld. 

WHAT SHE SAID wordt voor het eerst als Work in Progress getoond tijdens WIPCOOP Antwerpen in de Arenbergschouwburg op dinsdag 09 november 2021.

bottom of page