top of page

di 14 dec

|

Rataplan vzw

KUNSTZ KAAPT RATAPLAN! 14/12

Roxette Chikua, Somalia Williamson & Ayham Qomoq

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
KUNSTZ KAAPT RATAPLAN! 14/12
KUNSTZ KAAPT RATAPLAN! 14/12

Tijd en locatie

14 dec 2021, 19:00 – 22:00

Rataplan vzw, Wijnegemstraat 27, 2140 Antwerpen, Belgium

Gasten

Over het evenement

Wat kan je tegen de winter blues doen? In december de boel in vuur en vlam steken natuurlijk!

Nu we na zo’n lange tijd stil zitten eindelijk weer alles mogen geven, willen we 2021 afsluiten met een knal! kunstZ kaapt Rataplan voor niet één dag, niet twee, niet drie, maar vier dagen!

Van dinsdag 14 tot vrijdag 17 december nemen kunstZtoptalenten hun plaats in op het Borgerhouts podium van Rataplan. We brengen je een wervelwind van muziek, theater, film, en alles wat daar rond en tussen ligt. Wij nodigen jou uit om er samen met ons één groot feest van te maken!

Omdat één feestje gewoon niet volstaat, kan je verschillende avonden genieten van een divers programma. Makers die al een jaar lang staan te popelen om weer voor publiek te spelen, kunstenaars die nog niet hebben mogen pronken met hun werk voor jong en oud, prachtfilms opgenomen in onzekere tijden, ... krijgen nu de kans om in de spotlichten te staan.

Wat mag je verwachten van het programma?

kunstZ brengt je iedere avond nieuwe creatieve voorstellingen om je hart mee  te verwarmen. We toveren Rataplan om tot een gezellige living en laten je kennis maken met een diverse groep aan getalenteerde kunstenaars:

✭ Dinsdag 14 december ✭ 

19:00 Roxette Chikua met Paradis (let op, andere locatie! kunstZ - A. Rodenbachstraat 21, 2140 Borgerhout)

20:00 Somalia Williamson met Mother

20:45 Ayham Qomoq met Jinn

Somalia Williamson komt heel dichtbij en brengt het publiek 'Mother', waarmee ze samen de wereld verkent vanuit het perspectief van een universeel figuur - de moeder - op zoek naar de weerspiegeling van pure, onvoorwaardelijke liefde. Samen met collega performers/makers Alec De Bruyn (soundscape), Gorik Elaut (muzikant viool) en Tijen Lawton (choreografie), componeert ze een universeel verhaal over deze entiteit van verweven sensaties, emoties en inzichten die ons allen bindt.

Ayham Qomoq transformeert de kunstZliving naar een verre, mysterieuze wereld. Samen met een magische groep dansers brengt hij je 'Jinn', een dansperformance waarbij hij de geschiedenis van de mythologische wezens in de oosterse cultuur onderzoekt. Via Butoh, hedendaagse dans en ritme worden de dansers ingenomen door het leven en bewegingen van de Jinn.

Het afro-futurisme inspireerde Roxette Chikua bij het maken van haar solo-dansperformance 'Paradis', waar ze vertrekt vanuit haar verhaal en de toeschouwer meeneemt in een identitaire zoektocht aan de hand van dans en mode. Op het podium kaart  ze met beweging moeilijke thema’s aan. Samen met haar ontdekken en herkennen we de verschillende dimensies van een jonge gekleurde vrouw die haar eigen leven wil vormgeven, door los te breken van al wat de maatschappij als ‘het normale’ beschouwt.

✭ Wanneer? Dinsdag 14 december om 19:00 

✭ Waar? - voorprogramma om 19:00 - kunstZ - A. Rodenbachtstraat 21, 2140 Borgerhout (tickets apart te reserveren)

✭ Waar? - avondprogramma om 20:00 - Rataplan - Wijnegemstraat 27, 2140 Borgerhout 

✭ Gratis maar reserveren is verplicht! Plaatsen zijn beperkt!

Met dank aan Rataplan, WIPCOOP/Mestizo Arts Platform, Arenbergschouwburg, Stad Antwerpen en de Vlaamse Overheid.

Tickets

 • kunstZ kaapt Rataplan! (14/12)

  Welkom op kunstZ kaapt Rataplan op dinsdag 14/12! Met dit ticket heb je toegang tot het avondprogramma dat zal doorgaan in Rataplan om 20:00. Kom genieten van voorstellingen door Somalia Williamson en Ayham Qomoq!

  € 0,00
  Uitverkocht
 • Voorprogramma: Paradis (14/12)

  Welkom op kunstZ kaapt Rataplan op dinsdag 14/12! Met dit ticket heb je enkel toegang tot het voorprogramma dat zal doorgaan op kunstZ om 19:00. Kom langs en geniet van 'Paradis', een solo-performance van Roxette Chikua. Adres: A. Rodenbachtstraat 21, 2140 Borgerhout.

  € 0,00
  Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel dit evenement

bottom of page