wo 15 dec. | Rataplan vzw

KUNSTZ KAAPT RATAPLAN! 15/12

Mohanad Mukhtar, Roxette Chikua, Somalia Williamson & Nitish Bhardwaj
KUNSTZ KAAPT RATAPLAN! 15/12

15 dec. 19:00 – 22:00
Rataplan vzw, Wijnegemstraat 27, 2140 Antwerpen, Belgium

Wat kan je tegen de winter blues doen? In december de boel in vuur en vlam steken natuurlijk!

Nu we na zo’n lange tijd stil zitten eindelijk weer alles mogen geven, willen we 2021 afsluiten met een knal! kunstZ kaapt Rataplan voor niet één dag, niet twee, niet drie, maar vier dagen!

Van dinsdag 14 tot vrijdag 17 december nemen kunstZtoptalenten hun plaats in op het Borghouts podium van Rataplan. We brengen je een wervelwind van muziek, theater, film, en alles wat daar rond en tussen ligt. Wij nodigen jou uit om er samen met ons één groot feest van te maken!

Omdat één feestje gewoon niet volstaat, kan je verschillende avonden genieten van een divers programma. Makers die al een jaar lang staan te popelen om weer voor publiek te spelen, kunstenaars die nog niet hebben mogen pronken met hun werk voor jong en oud, prachtfilms opgenomen in onzekere tijden, ... krijgen nu de kans om in de spotlichten te staan.

Wat mag je verwachten van het programma?

kunstZ brengt je iedere avond nieuwe creatieve voorstellingen om je hart mee  te verwarmen. We toveren Rataplan om tot een gezellige living en laten je kennis maken met een diverse groep aan getalenteerde kunstenaars:

✭ Woensdag 15 december ✭ 

15:00 Mohanad Mukhtar met Sinbad

19:00 Roxette Chikua met Paradis (let op, andere locatie! kunstZ - A. Rodenbachstraat 21, 2140 Borgerhout)

20:00 Somalia Williamson met Mother

20:45 Nitish Bhardwaj met What She Said

Somalia Williamson komt heel dichtbij en brengt het publiek 'Mother', waarmee ze samen de wereld verkent vanuit het perspectief van een universeel figuur - de moeder - op zoek naar de weerspiegeling van pure, onvoorwaardelijke liefde. Samen met collega performers/makers Alec De Bruyn (soundscape), Gorik Elaut (muzikant viool) en Tijen Lawton (choreografie), componeert ze een universeel verhaal over deze entiteit van verweven sensaties, emoties en inzichten die ons allen bindt.

Nitish Bhardwaj vertrekt samen met Lara Groeneweg vanuit live muziek, poëzie, dans en acteerwerk om de positie van de vrouw in de patriarchale samenleving te onderzoeken. Geïnspireerd door de symboliek van de Ettuthokai, de acht bloemlezingen uit de Zuid-Indiase literatuur, nemen ze een verhaal over uit de Metamorfosen, Scylla, over een waternimf. Scylla's verhaal is een spiegel voor de ravage die het patriarchaat aanricht bij vrouwen. 'What She Said' is een vertelling vanuit haar perspectief, in poëtische verzen en de scène een weerspiegeling van haar innerlijke wereld.

Het afro-futurisme inspireerde Roxette Chikua bij het maken van haar solo-dansperformance 'Paradis', waar ze vertrekt vanuit haar verhaal en de toeschouwer meeneemt in een identitaire zoektocht aan de hand van dans en mode. Op het podium kaart  ze met beweging moeilijke thema’s aan. Samen met haar ontdekken en herkennen we de verschillende dimensies van een jonge gekleurde vrouw die haar eigen leven wil vormgeven, door los te breken van al wat de maatschappij als ‘het normale’ beschouwt.

Ook voor de kleintjes hebben we iets speciaals in petto: Mohanad Mukhtar brengt ons 'Sinbad', een visuele voorstelling waarin hij het jonge publiek (+7 jaar) meeneemt op avontuur. Geïnspireerd door Duizend-en-Een-Nacht, vertelt hij met Sinbad een verhaal over een jongen die voor het eerst in zijn leven zijn verjaardag wil vieren. De jongen is erg benieuwd maar ook zenuwachtig voor het feest. Hoe bereid je een verjaardagsfeest voor zonder ouders en familie om je heen? Want iedereen is achtergebleven in Bagdad. Mohanad nodigt je uit op zijn verjaardagsfeestje. Vier je mee?

✭ Wanneer? Woensdag 15 december 

✭ Waar? - kindervoorstelling om 15:00 - Rataplan - Wijnegemstraat 27, 2140 Borgerhout

✭ Waar? - voorprogramma om 19:00 - kunstZ - A. Rodenbachtstraat 21, 2140 Borgerhout

✭ Waar? - avondprogramma om 20:00 - Rataplan - Wijnegemstraat 27, 2140 Borgerhout

✭ Gratis maar reserveren is verplicht! Plaatsen zijn beperkt!

Met dank aan Rataplan, WIPCOOP/Mestizo Arts Platform, Arenbergschouwburg, Stad Antwerpen en de Vlaamse Overheid.

TICKETS
Prijs
Aantal
Totaal
 • kunstZ kaapt Rataplan! (15/12)
  €0
  €0
  0
  €0
 • Voorprogramma: Paradis (15/12)
  €0
  €0
  0
  €0
 • Kindervoorstelling: Sinbad
  €0
  €0
  0
  €0
Totaal€0