top of page

EXIT DE KONING

kunstZ

Naar "Le roi se meurt" van Ionesco

 

Een nieuwe dag breekt aan in het koninkrijk van Koning Bérenger de Eerste. Een machtig en groot koninkrijk geleid door een machtig vorst. Althans zo was het 500 jaar geleden, vorig jaar, gisteren, vijf minuten geleden. Nu is zijn koninkrijk in verval, de Koning is in verval. De Koning sterft. Alle tekenen wijzen er op. De symptomen zijn duidelijk, het staat in de sterren. De Koning sterft, en wel aan het einde van de voorstelling. Zijn koninkrijk sterft met hem mee. Iedereen weet het, maar niet iedereen accepteert het. Zeker de Koning niet. Hij bindt de strijd aan tegen de werkelijkheid, tegen het onvermijdelijke.

 

Het toonmoment is een parcours. Het publiek wordt rondgeleid door het ganse gebouw van De Studio. Een aantal scènes zijn vooraf opgenomen in samenwerking met Dirk Corthout (VRT) en worden vertoond via projectie of monitor.

 

EXIT DE KONING is een toonmoment van de studenten van de kunstZ Academie Met deze deeltijdse theateropleiding voor mensen van andere origine zijn we in september 2011 gestart. Een groep van 17 leerlingen heeft een schooljaar lang elke zaterdagvoormiddag les gevolgd in de voormalige studio Herman Teirlinck. Tweewekelijks werden ook theatervoorstellingen bijgewoond in de verschillende theaterhuizen en culturele centra van Antwerpen. Dit ‘proefjaar’ is heel succesvol gebleken en volgend schooljaar kunnen we starten met een tweede jaar. De opleiding wordt georganiseerd binnen de structuur van het volwassenenonderwijs CVO TNA.

Project Numbers

Met de steun van theater Froe Froe, de cel diversiteit van de VRT, KBC en de SOROS Foundation

SPELERS: Neslihan Akyazi,  Mamadou Bah, Tunde Bamidelem, Alex Cordova,  Alfa Degity, Laetitia Keïm (film), Meryem Kiliç, Ali Konaté , Khalid Koujili, Ahmed Kumar, Danny Muboti,  Bie Noé, Yildiz Ozkan, Belgiz Polat, Mayra Zuniga CONCEPT: Mieja Hollevoet en Greet Vissers VORMGEVING: Steven Brijs en Mieja Hollevoet CHOREOGRAFIE: Marie Decorte STEMTRAINING: Annelies Jacobs GELUID: Seppe Janssen TECHNIEK: Steven Brijs, Seppe Janssen BEELDMATERIAAL: Dirk Corthout DOCENTEN kunstZ Academie: Marie Decorte (beweging), Annelies jacobs (stemtraining), Dahlia Pessemiers (zang), Greet Vissers (drama)  

2011-2012

Project Gallery

bottom of page