top of page

Fri, Feb 18

|

Antwerpen - Spoor Oost

De JA / NEE zegger @VURIGE LIEFDES

kunstZ | de Roovers | Rataplan

De JA / NEE zegger @VURIGE LIEFDES
De JA / NEE zegger @VURIGE LIEFDES

Feb 18, 2022, 7:00 PM

Antwerpen - Spoor Oost, Borgerhout, 2140 Antwerpen, België

****AANDACHT!!! Wijziging van enkele LOCATIES, vanavond en morgen, voor Vurige Liefdes, omwille van de weersvoorspelling!!!***

18 feb 19:00  locatie: Matterhorn (Albrecht Rodenbachstraat 21, Borgerhout)

19 feb 18:00  locatie: Spoor Oost

✭ Running Time +/- 30 min

✭ Taal Nederlands / Arabisch

Speciaal  voor het festival ‘Vurige Liefdes’ (Park Spoor Oost) slaan kunstZ en de  Roovers de handen in elkaar en brengen we een herwerkte versie van ‘de  Ja-zegger’ van Bertolt Brecht, in het Arabisch en het Nederlands.

‘Een  leraar gaat op bezoek bij een jongen die niet meer naar school komt. De  moeder van de jongen is namelijk ernstig ziek. Als de leraar hen  vertelt dat hij met een groep studenten op reis gaat om ver over de  bergen een medicijn te gaan halen, besluit de jongen om mee te gaan. De  leraar verwittigt de jongen dat de Grote Traditie wil dat als hij die  zware bergtocht niet volhoudt, hij in het dal wordt geworpen…’

De  vragen die dit verhaal oproept, zijn brandend actueel. Mogen we het  individu opofferen voor het welzijn van de hele groep? Laten we diegenen  die niet kunnen volgen gewoon achter? Wat is loyaliteit en is dat van  belang?

SPEL Mohanad Mukhtar, Saif Salloomi, Hussein Al Zubaidi, Ohoud  Ibrahim, Luc Nuyens, Sara De Bosschere, Sofie Sente, Robby Cleiren.

CO - PRODUCTIE  kunstZ | de Roovers | Rataplan

FOTOGRAAF de Roovers

bottom of page